FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Rejestracja

Poprzedni temat :: Następny temat
Gra się wiesza po jakims czasie 10-15min
Autor Wiadomość
falcomortale 
Szeregowy


Dołączył: 15 Lis 2006
Posty: 4
Wysłany: 2007-11-25, 18:40   Gra się wiesza po jakims czasie 10-15min

Witam mam następujący problem.
Mój komputer to Athlon 3000 939
Gf 7600gt
1,5gb ram

Proc i grafika podkręcone są ale na innych grach dużo bardziej wymagających po paru godzinach nic się nie dzieje.

Po paru minutach gra zawiesza się w głośnikach słyszę pisk i trzaski co jest grane?
 
bmr-biker 
Generał
sześciennie.



Wiek: 27
Dołączył: 08 Cze 2005
Posty: 775
Skąd: Świerklany City :)
Wysłany: 2007-11-25, 20:42   

Być może przegrzewa Ci się karta/procek. Spróbuj wyczyścić odkurzaczem czy czymś radiator. Jeśli to nic nie da - powróć do standardowych ustawień.
_________________
Real Bikers aren't afraid of flies ...
 
Skipi 
Generał



Wiek: 30
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 732
Skąd: Milanówek
Wysłany: 2007-11-26, 15:02   

Najnowszy patch i stery od karty graficznej (niekoniecznie najnowsze) najczęściej pomagają w takich sytuacjach.
_________________
Adminem jestem i nic co nieludzkie nie jest mi obce :twisted:
 
falcomortale 
Szeregowy


Dołączył: 15 Lis 2006
Posty: 4
Wysłany: 2007-11-26, 19:39   

Nie nic to nie pomaga podam dla przykładu ze gram cały dzień na tej kofiguracji w Two words lub w gothic 3 i nic nie zwiesza się zasilacz huntkey 400W czyli gra chłodzenie też całkiem całkiem zalmany.
 
maciejpl 
Chorąży



Wiek: 44
Dołączył: 05 Cze 2006
Posty: 128
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-27, 14:07   

a spróbuj wyciągnąć 1 kość pamięci zostaw 1 gigową lub 2 takie same 512
_________________

 
falcomortale 
Szeregowy


Dołączył: 15 Lis 2006
Posty: 4
Wysłany: 2007-11-27, 18:27   

spróbuję ale to nic nie da kiedyś było to samo z 1 gb ramu
 
bmr-biker 
Generał
sześciennie.



Wiek: 27
Dołączył: 08 Cze 2005
Posty: 775
Skąd: Świerklany City :)
Wysłany: 2007-11-27, 18:55   

Podaj treść loga, plik możesz znaleźć w głównym folderze gry. log.txt
Na samym dole będzie "konsola" błędów. Zobaczymy co tam się zapisało ;)

Być może jeszcze error.log coś wskaże, ale wątpię. Zazwyczaj jest tam tylko "the memory could not be read" :P Jeśli jest tam coś innego, również to wklej tutaj.
_________________
Real Bikers aren't afraid of flies ...
 
falcomortale 
Szeregowy


Dołączył: 15 Lis 2006
Posty: 4
Wysłany: 2007-12-01, 10:47   

co się miało stać gram gram i nagle zwiecha jak by się karta przegżewała jakiś błąd w grze nie do naprawiaenia i tyle
 
bmr-biker 
Generał
sześciennie.



Wiek: 27
Dołączył: 08 Cze 2005
Posty: 775
Skąd: Świerklany City :)
Wysłany: 2007-12-01, 11:09   

Hehe.... A co napisałem :P ? Wklej końcówkę loga, będziemy wiedzieć CO się stało ;)

Niekoniecznie błąd w grze... ;)

A skoro nie chcesz wiedzieć czemu i nie oczekujesz pomocy, to po co tu przychodziłeś i zakładałeś ten temat? Bez sensu... :D
_________________
Real Bikers aren't afraid of flies ...
 

Gość
Wysłany: 2008-11-05, 20:02   

Też tak mam mam ATI Radeon X2300 128mb i to mam w laptopie czy jakbym kupił podstawkę
chłodzącą to coś da??
 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2008-11-05, 21:04   

odp: NIE
_________________
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Szablon modyfikowany by Sniper
Copyright 2009


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.05 sekundy. Zapytań do SQL: 11