FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Rejestracja

Poprzedni temat :: Następny temat
Currupted Packet Flow i inne błędy PB
Autor Wiadomość
Czarny 
Chorąży



Xfire: czarnypos
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 115
Skąd: Lublin
  Wysłany: 2009-01-23, 17:48   Currupted Packet Flow i inne błędy PB

Witam, kiedy wchodzi na jakiś serwer po minucie gry wyskakuje mi taki error:



Problem jak widać dotyczy gry BF2 ale to w końcu dział o PB xD Może ktoś wie co jest tego przyczyną i jak to naprawić? A jeszcze jedno czytałem na forum BFa o aktualizacji PB i tak dalej. Robiłem tak jak piszą parę razy ale dalej jest to samo.
Jakby ktoś nie mógł rozczytać to treść błędu taka:

Kod:
PunkBuster kicked player "nick" (for 0 minutes) ...
RESTRICTION: Currupted Packet Flow
_________________

 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-01-24, 08:22   

RESTRICTION: Currupted Packet Flow

pomiędzy Tobą a serwerem jest spore opóźnienie i tym samym gubisz pakiety..

Nie jest to spowodowane wysyłaniem (upload) ani prędkością twojego łącza (1Mb, 2Mb, 10Mb)

tylko JAKOŚCIĄ łącza, która jest tak słaba że gubisz pakiety... wybieraj takie serwery z niskim pingiem i z małą ilością osób na serwerze...

Gra Bf2 zabiera chyba najwięcej łacza ze wszystkich znanych mi gier..
_________________
 
Czarny 
Chorąży



Xfire: czarnypos
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 115
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-24, 09:30   

Hm... ten error wyskakiwał na każdym serwerze wiec przeinstalowałem grę i wszystko działało... do czasu.



Kod:
Error loading pbcl


Domyślam się że chodzi o błąd w ładowaniu PB ale nie wiem czym on jest spowodowany...
_________________

 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-01-24, 12:38   

ściągnąć plik i zapisać na dysku: http://websec.evenbalance....ws/pbsetup.exe
Podczas uruchomiania programu nastąpi aktualizacja. Następnie należy dodać grę: w menu programu proszę kliknąć na "Add Game" i dodać pożądaną grę. Teraz proszę kliknąć na "Check for Updates"-program automatycznie zaktualizuje Punk Buster.
Podczas próby łączenia z serwerem nie powinno być już problemów lub ewentualnie powinna wyświetlić się informacja dlaczego dostęp do serwera została zablokowany.


ściągnij http://www.evenbalance.co...pbsvc/pbsvc.exe i zainstaluj, być może wersja pb nie jest zgodna z wersją gry...

sprawdzić również czy proces PunkBusterA działa można sprawdzić wpisując komendę Services.msc w pasku uruchom (menu START). Po kliknięciu OK otworzy się okno "usługi/services". W oknie proszę odnaleźć proces PunkBusterA.exe i upewnić się, że przy procesie zaznaczony jest tryb uruchamiania "automatycznie". Jeżeli tak nie jest proszę kliknąć na proces dwa razy i zmienić ustawienia.
_________________
 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-01-25, 07:47   

a tutaj działający na 100% sposób, przetestowany przez moich kolegów którzy mieli problem z punkbasterem:


Cytat:
PunkBuster
BF2 w podstawowej wersji instalacyjnej ma starego PB. Może się zdarzyć, że po podłączeniu do serwera, coś nas kopnie za używanie starego PubkBustera.
Program sam inicjuje automatyczny, update, który jednak nie zawsze działa. Jeśli na serwerze jest wersja STARSZA niż nasz PB, wpisujemy w konsoli /pb_security 0
Jeśli serwer posiada nowszą wersję, a nasz PB nie chcę się zaktualizować, odinstalowujemy wszystkie pliki z nim związane, wchodzimy na http://www.evenbalance.com i ściągamy wersję instalacyjną dla BF2.
_________________
 
Czarny 
Chorąży



Xfire: czarnypos
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 115
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-25, 10:49   

Dzięki jak mi kolega odda bfa to przetestuje xD
_________________

 
Czarny 
Chorąży



Xfire: czarnypos
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 115
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-02-10, 11:36   

Próbowałem aktualizacji na 100 różnych sposobów i wszystko na nic.

Cytat:
ściągnij http://www.evenbalance.co...pbsvc/pbsvc.exe i zainstaluj, być może wersja pb nie jest zgodna z wersją gry...


Wszystko ok.

Cytat:
wchodzimy na http://www.evenbalance.com i ściągamy wersję instalacyjną dla BF2.


Możesz dać link bezpośrednio do pliku bo nie mogę znaleźć :P

I jak sprawdzić jaka wersja PB jest na serwerze?
_________________

 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-02-10, 12:04   

1. http://www.evenbalance.com
2. Battlefield 2 v1.738 v2.150 | A1392
3. Software Updates: Download
4. PBSetup
5. Windows 3.4 For All Windows Games
_________________
 
Czarny 
Chorąży



Xfire: czarnypos
Dołączył: 16 Sty 2009
Posty: 115
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-02-10, 12:47   

Dzięki, działa ale tak jak mówiłeś, mały ping i mało osób.
_________________

 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Szablon modyfikowany by Sniper
Copyright 2009


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.05 sekundy. Zapytań do SQL: 10