FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Rejestracja

Poprzedni temat :: Następny temat
Kopiowanie plików FC
Autor Wiadomość
bajtman 
Szeregowy


Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2005
Posty: 14
Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2009-07-21, 12:07   Kopiowanie plików FC

Witam po dłuuugiej nieobecności.
Ostatnio nabrała mnie ochota pogierczenia w starego, dobrego Far Cry'a. Wreszcie mam sprzęt (laptop) na poziomie, który pozwala na odpalenie gry na najwyższych detalach, w najwyższej rozdziałce itd. Niestety, gdzieś zagubiła się moja płytka, więc jedyne co mam to zainstalowaną grę na starym PC'ie (ostała się tam, bo ojciec lubi sobie "postrzelać"). Postanowiłem najprościej w świecie przenieść wszystkie pliki za pomocą pendrive'a na laptopa i zobaczyć, co się będzie działo. Nie zanotowałem żadnego pliku z dysku z systemem, wszystko wydaje się być w folderze z grą (no dobra, skróty są w dokumentach, ale chyba nie w tym tkwi problem). Skopiowałem, odpaliłem, mym oczom ukazało się menu. Wszystko spoko, ale po odpaleniu któregokolwiek z leveli mapy wydają się być niekompletne, no i NPCe i wszelkie pojazdy są niewidzialne. Czym to jest spowodowane? Pominąłem jakieś pliki na dysku z systemem, a może gra podczas instalacji dokonuje jakichś wpisów w rejestrze? Proszę o radę.
 
Sniper 
Sniper



Wiek: 30
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-07-21, 15:26   

powinno działać bez zarzutów, też tak robiłem. Gra nie potrzebuje innych plików, wydaje mi się że to nie wina gry lecz sprzętu. Napisz nam jaką masz kartę graficzną w laptopie..
_________________
 
Skipi 
Generał



Wiek: 29
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 732
Skąd: Milanówek
Wysłany: 2009-07-21, 17:02   

... i patch przede wszystkim powinien być (1.4 Cumulative). Z tym że na taką przenoszoną wersję ciężko będzie nagrać, bo instalka już potrzebuje wpisów w rejestrze... Ale możesz nagrać patcha na tamtym kompie i dopero przenieść.
W każdym razie też przenosiłem sam folder gry i działało, nic wiecej nie jest konieczne.
_________________
Adminem jestem i nic co nieludzkie nie jest mi obce :twisted:
 
bajtman 
Szeregowy


Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2005
Posty: 14
Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2009-07-21, 23:20   

Eh, czyli jednak spełniają się moje najgorsze obawy... Mam odchudzoną Vistę Ultimate, i już wcześniej takie same objawy na tym systemie przejawiał FEAR. Miałem nadzieję, że z FC sam coś zwaliłem, a tu jednak znowu problemy z systemem... Nie wiecie, jak można temu zaradzić?
 
Jack GTA 
V.Y.P
Boski Miszcz



Nr. Gadu Gadu: 141434
Wiek: 25
Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 522
Skąd: Krzywin City :)
Wysłany: 2009-07-22, 12:56   

Ściągnij XP Home z torrentów nagraj na płytę i zainstaluj jako drugi system :D
 
bajtman 
Szeregowy


Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2005
Posty: 14
Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2009-07-22, 13:03   

Niestety, mój kochany ASUS jest stworzony pod Vistę. Niby da się zainstalować XP, ale wtedy nie działają sterowniki grafiki, więc KUPA.
 
Sniper 
Sniper



Wiek: 30
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-07-22, 14:17   

masz bezpłatny upgrade na windows 7 ;] poczytaj
_________________
 
bajtman 
Szeregowy


Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2005
Posty: 14
Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2009-07-24, 15:19   

Niestety, podejrzewam, że ten upgrade to tylko dla posiadaczy oryginalnej Windy..
 
Sniper 
Sniper



Wiek: 30
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-07-25, 08:48   

no my cały czas mówimy tylko i wyłącznie o oryginałach...
_________________
 
bajtman 
Szeregowy


Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2005
Posty: 14
Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2009-07-26, 10:28   

Taa, przecież wszyscy jesteśmy święci, nikt nawet nie wie co to pirat.. ASUSA kupiłem bez systemu, ale ze wskazaniem, że jest pod Vistę. A, żeby była jasnośc- FC mam oryginalnego.
 
Skipi 
Generał



Wiek: 29
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 732
Skąd: Milanówek
Wysłany: 2009-07-26, 11:34   

I co jakąś blokadę masz na tą Vistę? A Win 7 jest darmo do pobrania i nie jako jakieś upgrade tylko normalna pełna instalka systemu. (więc nie wiem co ma do rzeczy wersja wcześniejsza systemu i jej oryginalność)
_________________
Adminem jestem i nic co nieludzkie nie jest mi obce :twisted:
 
DidierDrigbi 
Chorąży



Nr. Gadu Gadu: 15568981
Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 146
Wysłany: 2009-07-26, 20:06   

bajtman,
Cytat:
potrzebuje wpisów w rejestrze...

I wszystko jasne :)

A Windows 7 RC:

http://www.lmgtfy.com/?q=Windows+7+RC+Download
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Szablon modyfikowany by Sniper
Copyright 2009


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 11