Witam po dłuuugiej nieobecności.
Ostatnio nabrała mnie ochota pogierczenia w starego, dobrego Far Cry'a. Wreszcie mam sprzęt (laptop) na poziomie, który pozwala na odpalenie gry na najwyższych detalach, w najwyższej rozdziałce itd. Niestety, gdzieś zagubiła się moja płytka, więc jedyne co mam to zainstalowaną grę na starym PC'ie (ostała się tam, bo ojciec lubi sobie "postrzelać"). Postanowiłem najprościej w świecie przenieść wszystkie pliki za pomocą pendrive'a na laptopa i zobaczyć, co się będzie działo. Nie zanotowałem żadnego pliku z dysku z systemem, wszystko wydaje się być w folderze z grą (no dobra, skróty są w dokumentach, ale chyba nie w tym tkwi problem). Skopiowałem, odpaliłem, mym oczom ukazało się menu. Wszystko spoko, ale po odpaleniu któregokolwiek z leveli mapy wydają się być niekompletne, no i NPCe i wszelkie pojazdy są niewidzialne. Czym to jest spowodowane? Pominąłem jakieś pliki na dysku z systemem, a może gra podczas instalacji dokonuje jakichś wpisów w rejestrze? Proszę o radę.
powinno działać bez zarzutów, też tak robiłem. Gra nie potrzebuje innych plików, wydaje mi się że to nie wina gry lecz sprzętu. Napisz nam jaką masz kartę graficzną w laptopie..
Wiek: 29 Dołączył: 01 Maj 2005 Posty: 732 Skąd: Milanówek
Wysłany: 2009-07-21, 17:02
... i patch przede wszystkim powinien być (1.4 Cumulative). Z tym że na taką przenoszoną wersję ciężko będzie nagrać, bo instalka już potrzebuje wpisów w rejestrze... Ale możesz nagrać patcha na tamtym kompie i dopero przenieść.
W każdym razie też przenosiłem sam folder gry i działało, nic wiecej nie jest konieczne.
_________________ Adminem jestem i nic co nieludzkie nie jest mi obce
Eh, czyli jednak spełniają się moje najgorsze obawy... Mam odchudzoną Vistę Ultimate, i już wcześniej takie same objawy na tym systemie przejawiał FEAR. Miałem nadzieję, że z FC sam coś zwaliłem, a tu jednak znowu problemy z systemem... Nie wiecie, jak można temu zaradzić?
Taa, przecież wszyscy jesteśmy święci, nikt nawet nie wie co to pirat.. ASUSA kupiłem bez systemu, ale ze wskazaniem, że jest pod Vistę. A, żeby była jasnośc- FC mam oryginalnego.
Wiek: 29 Dołączył: 01 Maj 2005 Posty: 732 Skąd: Milanówek
Wysłany: 2009-07-26, 11:34
I co jakąś blokadę masz na tą Vistę? A Win 7 jest darmo do pobrania i nie jako jakieś upgrade tylko normalna pełna instalka systemu. (więc nie wiem co ma do rzeczy wersja wcześniejsza systemu i jej oryginalność)
_________________ Adminem jestem i nic co nieludzkie nie jest mi obce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum