FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Rejestracja

Poprzedni temat :: Następny temat
Za szybka gra
Autor Wiadomość
Jack GTA 
V.Y.P
Boski Miszcz



Nr. Gadu Gadu: 141434
Wiek: 26
Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 522
Skąd: Krzywin City :)
Wysłany: 2008-10-25, 18:42   Za szybka gra

Kiedyś już o tym pisałem, ale napiszę jeszcze raz. Pomocy!
FarCry chodzi mi za szybko, FPSów mam normalnie do 150 max. na wysokich, w edytorze jeszcze mniej. Nie mogę robić map, nie mogę grać w inne mapy, ludzie, tak się żyć nie da!
Po prostu wszystkie "boty SP" i sam Jack Carver nasz kochany, zasuwa jak cholera.

Załóżmy, że idę sobie w FarCry. No i zamiast iść z normalną prędkością, on mi idzie z prędkością większą od biegu! A jak biegnę, to prędkość ta jest jak na modzie Zyzia- Fester FarCry! :(

Ciekawe jest też to, że w edytorze poruszając się po mapie (nie człowiekiem[tutaj też jest przyspieszenie] tylko jako "duch") też mi zasuwa! :(

Macie jakieś pomysły? Próbowałem obciążyć system, oczywiście cały czas mam grafikę na maks, jak tylko można w opcjach gry. No nawet ta synchronizacja włączona a to gówno dalej pędzi! Tak mam z grami takimi jak: GTA SA, GTA III, Doom 3, Red Faction, FarCry.
Co ciekawe, nie mam tego w grach: Mafia: TcoLH, Crysis, Call of Duty 1 i 2.

Innych nie sprawdzałem, wszystkie strategie i inne RPG 2D i 3D działają poprawnie.

:shock:
 
Zyzio 
Admino-lama


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 395
Wysłany: 2008-10-26, 12:45   

włącz v-sync w sterownikach
a jak to nie pomoże zmień sterowniki
_________________
"Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn."
 
Skipi 
Generał



Wiek: 30
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 732
Skąd: Milanówek
Wysłany: 2008-10-26, 13:55   

Albo odstaw te prochy! :D Nałykał się Speeda i ma problem :P

A tak na serio to nie ma nic wspólnego z FPSami i vsyncem. Prędkość działania wszystkiego w grze musi być niezależna od fpsów, więc jest oparta na czasie. Być może czasomierz systemowy nawala... Czas w sensie godzina pokazywana może być ok, bo jest kilka różnych zegarów w systemie. Możesz zerknąć w menadżera urządzeń czy nie ma jakichś ! ? X. Ew przeinstalować sterowniki płyty głównej. Albo cały Windows ;) . Możesz spróbować wyjąć bateryjkę z płyty głównej na pare min., albo wymienić płytę główną, a najlepiej to wyrzucić kompa za okno :mrgreen:
_________________
Adminem jestem i nic co nieludzkie nie jest mi obce :twisted:
 
Jack GTA 
V.Y.P
Boski Miszcz



Nr. Gadu Gadu: 141434
Wiek: 26
Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 522
Skąd: Krzywin City :)
Wysłany: 2008-10-26, 15:06   

Włączam Zyzio i nic nie daje niestety, sterowniki już zmieniałem kilka razy, niestety mam tylko dwa do wyboru :<

Prochów nie biorę Skipi :> W MU nic nie było z tych znaków, tylko małe x jeśli już.
Windowsa to ja zmieniałem trzy albo nawet pięć razy od kupna nowych części do kompa i zawsze było te przyspieszenie w tych grach o.O

O wymianie płyty czy wywaleniu kompa nie ma mowy :D
Jaką baterię, to płyta główna jest na baterię?:>
 
Skipi 
Generał



Wiek: 30
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 732
Skąd: Milanówek
Wysłany: 2008-10-26, 15:34   

Jest bateryjka płaska w płycie głównej, która podtrzymuje pamięć CMOS (ustawienia BIOSU) i zasila zegar systemowy. Wyjęcie jej to taki twardy reset płyty głównej, wraca ustawienia fabryczne. Co prawda szansa, że ci to pomoże zbyt wielka nie jest, ale istnieje. Z tym że z twoją wiedzą jednak nie polecam ci tego, bo raczej nie będziesz potrafił w razie potrzeby poustawiać czegoś w biosie od nowa. Nie zdziwiłbym się nawet gdybyś wyjmował bateryjkę przy włączonym zasilaniu kompa, a potem włożył ją w odwrotną stronę :D

x w MU też nie powinno raczej być, przy czym jest? I co za części w kompie zmieniałeś, bo rozumiem, że po tej zmianie sie zaczęło.
_________________
Adminem jestem i nic co nieludzkie nie jest mi obce :twisted:
 
Jack GTA 
V.Y.P
Boski Miszcz



Nr. Gadu Gadu: 141434
Wiek: 26
Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 522
Skąd: Krzywin City :)
Wysłany: 2008-10-26, 16:09   

Mniejsza z tym x, po prostu w nazwach sprzętu xD

Zmieniałem wszystko ;) Sądzę że to wina... Gigabyte (żal że nie posłuchałem się Zyzia i Bmra :( ) a dokładniej karty graficznej z tej firmy. Nie dość że żadne wygładzanie nie chce mi działać, to do tego radiator piszczy jak cholera (np. przy graniu w FarCry, oglądaniu filmów) to jeszcze pewnie przez nią te gry tak zasuwają :(
 
bmr-biker 
Generał
sześciennie.



Wiek: 27
Dołączył: 08 Cze 2005
Posty: 775
Skąd: Świerklany City :)
Wysłany: 2008-10-26, 19:28   

Wyjmij bateryjkę na dłuższą chwilę, włóż na nowo, zobacz czy działa.
_________________
Real Bikers aren't afraid of flies ...
 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2008-10-27, 09:42   

albo przełóż zworkę CMOS, robiłem tak setkę razy.. Będą ustawienia fabryczne i gitara, ewentualnie wyłącz jak masz procesor dwurdzeniowy jeden rdzeń

ALT+CTRL+DEL ->Procesy -> i na FarCry.exe -> Ustaw koligację
_________________
 
Jack GTA 
V.Y.P
Boski Miszcz



Nr. Gadu Gadu: 141434
Wiek: 26
Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 522
Skąd: Krzywin City :)
Wysłany: 2008-10-27, 14:53   

No ja muszę wyłączyć 5 procesorów, bo mam 6 rdzeniowy ;) Ale dobra, zobaczę z tymi procesorami ale z tymi bateriami i to co tam Sniper pisał to wolę nie.

Przez te cholerne przyspieszenie też nie mogę pisać poradników ;/
 
Jack GTA 
V.Y.P
Boski Miszcz



Nr. Gadu Gadu: 141434
Wiek: 26
Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 522
Skąd: Krzywin City :)
Wysłany: 2008-10-27, 15:15   

UWAGA! Jak na razie wyłączenie rdzeni niepotrzebnych pomogło ;)

Dzięki Wam! Szczególnie Sniperowi :D
 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2008-10-28, 13:08   

ha ! wiedziałem :P
_________________
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Szablon modyfikowany by Sniper
Copyright 2009


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.05 sekundy. Zapytań do SQL: 13