FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Rejestracja

Poprzedni temat :: Następny temat
FC KK v.1.3 - Problem ! Vista , ASUS - Nie działa tylda !
Autor Wiadomość
maniek666 
Szeregowy


Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-31, 11:31   FC KK v.1.3 - Problem ! Vista , ASUS - Nie działa tylda !

Witam wszystkich forumowiczów .

Problem polega na tym że nie mogę wywołać konsoli w grze. Laptop ASUS seria M50 z Vistą na pokładzie. Odpalam grę i naciskam tyldę i nic :(
Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
 
Skipi 
Generał



Wiek: 30
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 732
Skąd: Milanówek
Wysłany: 2009-01-31, 12:12   

A w Windowsie normalnie możesz napisać tyldę?

Co chcesz zrobić przez konsolę? Może będzie prościej obejść to przez bindowanie klawiszy.
_________________
Adminem jestem i nic co nieludzkie nie jest mi obce :twisted:
 
maniek666 
Szeregowy


Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-31, 13:46   

Tak, w Windowsie tylda działa normalnie, a po włączeniu gry w żaden sposób nie mogę wywołać konsoli. Próbowałem różnych kombinacji wciśnięcia tyldy i nic.

Chodzi o multiplayer i połączenie się z serwerem który kolega postawił ( polecenie \connect IP).

Tak w ogóle to dzięki za szybką odpowiedz i podjęcie problemu.
 
Skipi 
Generał



Wiek: 30
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 732
Skąd: Milanówek
Wysłany: 2009-01-31, 19:09   

Hmm nie wiem czemu akurat tylda w grze nie działa. Właściwie to co pod tyldą jest bez shiftów itp to `. Normalny układ klawiszy masz?
Może spróbuj trybu zgodności z innym systemem pod Vistą...

A do łączenia z IP jakimś możesz wykorzystać np. program xfire.

Generalnie to zainstaluj patcha 1.33 przynajmniej jeśli masz 1.3. Dobrze by było nawet 1.4 (Cumulative). Tam możesz wpisać IP z menu.
_________________
Adminem jestem i nic co nieludzkie nie jest mi obce :twisted:
 
maniek666 
Szeregowy


Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-02-01, 10:02   

Ok dzięki za pomoc , ale problem tymczasowo rozwiązany w inny sposób.
Po prostu ja zakładam serwer, a kolega się dołącza bo on ma akurat XP i tylda u niego działa.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Szablon modyfikowany by Sniper
Copyright 2009


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10