FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Rejestracja

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z wczytywaniem map w multi
Autor Wiadomość
devill_siedlce 
Szeregowy


Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 7
  Wysłany: 2009-08-12, 20:08   Problem z wczytywaniem map w multi

Witam.Jestem świerzo upieczonym posiadaczem gry Far Cry2... Zależało mi na grze gdzie śmiało mogę sobie pograć z innymi graczami,no ale... gdy prubuje sie zalogować na jakiś serwer występje problem z wczytaniem mapy. Niem mam pojęcia o co może biegać może ja coś zle robie. Bede wdzięczny za każda pomoc.
Ostatnio zmieniony przez devill_siedlce 2009-08-15, 15:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-08-12, 22:27   

1. Posiadasz oryginalną grę FC2?
2. Czy masz zainstalowane patche 1.1, 1.2 i 1.3 ?



3. Jaki masz komputer? (tzn, nie np: "czarny" ) tylko jego konfiguracja.
_________________
 
devill_siedlce 
Szeregowy


Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-13, 19:13   

1\tak oryginalny wczoraj zakupiony, jeszcze ciepły.
2\patche 1.03
3\ Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2,33GHz 2,33GHz
GF 9600 GT
 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-08-15, 17:11   

jaki system, jesli Vista albo Seven to zainstaluj nowe sterowniki od:
- płyty głównej
- karty graficznej
- aktualizacja systemu
- jakieś kodeki (np K-Lite Codec)
- adobe flash

oraz kilka niezbędnych programów bez których gra się nie odpali
_________________
 
devill_siedlce 
Szeregowy


Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-15, 19:21   

wszystkie stery oraz aktualizacje od visty mam aktualne, komputer sam sobie istaluje najnowsze oprogramowanie jak i do visty tak i do sterowników.Kodeki dawno zainstalowane bez tego filmy by mi nie poszły. Ogólnie z grą nie mam problemów żadnych, chodzi tylko o te nieszczęsne mapy. Raz nie powiem gdzieś się tam dostałem na serwer. Złoili mi dupsko i z pokorą go opuściłem:)
No ale to nie zmienia faktu, że na 20 prób udała sie raptem 1. Więc coś jest nie tak jakby nie patrzył.
Może w opcjach gry tam w połączeniach trzeba cos ustawic, jakieś inne parametry nie wiem z tą moja wizyta na ów Forum.
 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-08-15, 19:36   

devill_siedlce napisał/a:
na 20 prób udała sie raptem 1


no to możesz masz problemy z łączem (internetem) - sprawdź też zaporę i wyłącz na chwilę antywirusa...
_________________
 
devill_siedlce 
Szeregowy


Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-15, 22:29   

Far Cray ma dostęp przez zapore, a Norton też mu nie przeszkadza. Niedawno nawet zosałem wykopany z serwera, czy mogą mnie wyrzucac z powodu małej ilości punktów PD? Bo jeżeli chodzi o gre to mam oryginała bo widziałem w poście, że chłopak miał ten sam problem to z góry zostało mu narzucone piractwo.
 
bmr-biker 
Generał
sześciennie.



Wiek: 27
Dołączył: 08 Cze 2005
Posty: 775
Skąd: Świerklany City :)
Wysłany: 2009-08-16, 08:16   

a może masz za wysoki ping? ;)

powyłączaj wszystkie programy korzystające z łącza, kiedy grasz w multi.
_________________
Real Bikers aren't afraid of flies ...
 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-08-16, 11:00   

to może napiszesz nam lepiej jaki masz internet i zrób taki zabieg:


1. kliknij START -> URUCHOM (lub znaczek windows + R)
2. Wpisz CMD
3. W linii komend pisz ping www.wp.pl
4. Prawidłowy ping (około 12ms :) ) na moim łączu to:



A oto przykład nieprawidłowego (znaleziony w internecie)



gdzie miejscami mamy prawie 300 pingu a nawet uciekanie pakietów :)
_________________
 
devill_siedlce 
Szeregowy


Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-16, 19:39   

neostrada 2Mb/s
coś takiego mam chyba dobrze:p

Przechwytywanie.JPG
Plik ściągnięto 14064 raz(y) 72.64 KB

 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-08-16, 19:48   

modem / router ?
_________________
 
devill_siedlce 
Szeregowy


Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-16, 21:19   

liveboks
 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-08-16, 21:26   

odbierasz bezprzewodowo przez odbiornik?
_________________
 
devill_siedlce 
Szeregowy


Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-17, 13:26   

nie, pod gniazdood tel. mam podLączone. a z liveboksem lacze sie po przez kabel
 
Sniper 
Sniper



Wiek: 31
Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 931
Wysłany: 2009-08-17, 15:45   

no to z internetem nie powinieneś mieć żadnego problemu... Napisz do UBI niech ci zaradzą bo nie mam już pomysłów, może Skipi coś jeszcze doda, ale ja już nic :(
_________________
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Szablon modyfikowany by Sniper
Copyright 2009


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.06 sekundy. Zapytań do SQL: 13