FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Rejestracja

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z uruchomieniem
Autor Wiadomość
muffy 
Szeregowy



Dołączył: 06 Sie 2005
Posty: 3
Skąd: Radom
Wysłany: 2005-08-06, 21:51   Problem z uruchomieniem

Witam! Mam taki mały problem z grą Far Cry, chodzi o to, że zainstalowałem, odpalam i jest ten obrazek wstępny, robi się czarne mignięcie i bęc, powraca do pulpitu. Gra mi chodzi, bo grałem na piracie, ale teraz mam orginała i nie działa, co zrobić? Może ktoś miał już taki problem?
 
Krzychu_PL 
Chorąży
Stary wyjadacz



Wiek: 29
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 170
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-08-06, 22:42   

Ciesze się że zrozumiałeś że warto kupić oryginał odp jest prosta: Ściągnij nowe sterowniki do twojej karty graficznej jeżeli to jest karta radeon to z www.ati.com a jezeli geforce to z www.nvidia.com. Jeżeli nowe stery nie pomoga reinstall gry i bedzie już wszystko ok
_________________

 
muffy 
Szeregowy



Dołączył: 06 Sie 2005
Posty: 3
Skąd: Radom
Wysłany: 2005-08-06, 23:27   

Niestety, ale ani reinstalacja, ani instalacja najnowszych sterowników nic nie dała i problem nadal jest. Co teraz?
 
Skipi 
Generał



Wiek: 30
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 732
Skąd: Milanówek
Wysłany: 2005-08-06, 23:45   

Spróbuj zainstalować najnowszego patcha do FC... jak nie pomoże zajrzyj też do tematu http://farcry.gry-online....hp?p=2411#2411.
_________________
Adminem jestem i nic co nieludzkie nie jest mi obce :twisted:
 
Krzychu_PL 
Chorąży
Stary wyjadacz



Wiek: 29
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 170
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-08-07, 14:11   

oprócz teog dodatek Service pack2 i najnowsze uaktualnienia do twojego systemu
_________________

 
muffy 
Szeregowy



Dołączył: 06 Sie 2005
Posty: 3
Skąd: Radom
Wysłany: 2005-08-07, 17:10   

Mam wszystko...
//Już wszystko działa, po prostu zainstalowałem starsze sterowniki do karty graficzne, dzięki za pomoc.
 


Wysłany: 2005-08-31, 12:50   

a ja mam cos takiego jak patrze w plik log.thx

ERROR: can't create the archive "c:\program files\far cry\fcdata\localized\polish1.pak"=="c:\program files\far cry\fcdata\localized\polish1.pak": error IO_FAILED (code 1) in ZipDir::CacheFactory::New at E:\Dev\FarCry\Patch_1.32\SourceCode\CrySystem\ZipDirCacheFactory.cpp:38. Cannot open file in binary mode for reading, probably missing file.
ERROR: can't create the archive "c:\program files\far cry\fcdata\localized\polish2.pak"=="c:\program files\far cry\fcdata\localized\polish2.pak": error IO_FAILED (code 1) in ZipDir::CacheFactory::New at E:\Dev\FarCry\Patch_1.32\SourceCode\CrySystem\ZipDirCacheFactory.cpp:38. Cannot open file in binary mode for reading, probably missing file.

i co mam z tym zrobic?
jak by co to Far Cry mam z serii Super$eller

jeszccze byle jeden taki plik o nazwie ERROR oto jego zawartosc:

Logged at Wednesday, August 31, 2005 09:03:24
FileVersion: 1.1.0.1230
ProductVersion: 1.1.0.1230

Exception Code: 0xC0000005
Exception Addr: 0x001B:0x380536CE
Exception Module: <Unknown>
Exception Description: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION, Attempt to read from address 0x00000000

The memory could not be "read"
Call Stack Trace:
2) function=0x380536CE
1) function=0x0

POMOCY
 
Zyzio 
Admino-lama


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 395
Wysłany: 2005-08-31, 20:37   

jak dowiem sieco na to poradić > powiem > a teraz niestety jestem bezradny :[ pierwszy raz spotykam sie z takim czymś :[
_________________
"Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn."
 
Krzychu_PL 
Chorąży
Stary wyjadacz



Wiek: 29
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 170
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-08-31, 20:42   

Bład numer 1 odp. Masz uszkodzony plik dlatego niemozna do zarchwizowac
Blad nr 2 Pamięc niemoże byćprzeczytana uruchom ponownie komp jak niepomoze to reinstal gry w ostatecznosci systema
_________________

 
Skipi 
Generał



Wiek: 30
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 732
Skąd: Milanówek
Wysłany: 2005-08-31, 21:12   

Błąd nr 1 - nie wiem co to może być dokładnie i nie miałem styczności z polską wersją gry. Plik nie może być odczytany (ArtOfDed tu chodzi nie o zaarchiwizowanie tylko utworzenie kopi archiwum w pamięci RAM). Sprawdź czy wogóle masz te pliki w podanym katalogu. Możliwe że są uszkodzone... Możesz spróbować otworzyć je np winrarem. Jak wyskoczy że uszkodzone archiwum to reinstalka...

Błąd numer 2 - ludzie nauczcie sie że to nie oznacza błędu pamięci mimo że jest napisane "The memory could not be "read"" Pamięć ma być odczytana z adresu 0x00000000 a taki nie istnieje. Wymiana ramu tu raczej nie pomoże. To typ standardowego błędu którego przyczyn mogą być miliony...
_________________
Adminem jestem i nic co nieludzkie nie jest mi obce :twisted:
 


  Wysłany: 2005-09-01, 09:59   

aha to co mam zrobic z tym drugim?
 


  Wysłany: 2005-09-01, 10:02   ringtones free<a href='http://www.ringtones-dir.com'

http://www.ringtones-dir.com/get/ ringtones site. ringtones site free, ringtones site, Free nokia ringtones here. From website .
Ostatnio zmieniony przez Gość 2006-07-05, 06:03, w całości zmieniany 6 razy  
 


Wysłany: 2005-09-01, 10:08   

otworzyłem te pliki z pierwszego błędu win rarem i wszystko wporządku
 


  Wysłany: 2005-09-01, 10:21   

ale gra i tak sie nie włącza :(
 
Skipi 
Generał



Wiek: 30
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 732
Skąd: Milanówek
Wysłany: 2005-09-01, 11:09   

D3DERR_OUTOFVIDEOMEMORY - no to wszystko wyjaśnia... Po prostu brakuje pamięci na karcie graficznej. Jaki masz sprzęt? A rozwiązanie to niestety modernizacja sprzętu ew powyłączaj wszystkie niepotrzebne programy w tle itp żeby zwolnić pamięć. I spróbuj włączyć konfigurator FC i ustawić wszystkie opcje na minimum (zwłaszcza jakość tekstur).
_________________
Adminem jestem i nic co nieludzkie nie jest mi obce :twisted:
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Szablon modyfikowany by Sniper
Copyright 2009


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.05 sekundy. Zapytań do SQL: 10